Info

Tältä sivulta löytyy tarkemmin informaatiota tapahtuman sisällöstä.

Suomen lautapeliseura ry

Tapahtuman järjestäjä Suomen lautapeliseura ry. Seuran tarkoituksena on tukea suomalaista lautapelaamista, järjestää tapahtumia eri puolilla Suomea ja toimia tukena eri puolella Suomea järjestetyllä paikalliselle lautapelitoiminnalla. Seuraan on mahdollista liittyä tapahtumassa. 5 euron jäsenmaksun maksamalla saat vuoden 2005 lopun ja lisäksi vuoden 2006.

Vapaa pelaaminen

Tapahtuman pääasiallisin ohjelma on vapaa pelaaminen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että tapahtumassa on tarjolla pelejä, joita osallistujat voivat lainata ja pelata keskenään. Pelit ovat kuitenkin yksityishenkilöiden omistamia, joten niitä pitää käsitellä huolellisesti ja pelin jälkeen ne pitää koota ja palauttaa saman paikkaan, mistä se otettiin. Erityisesti pitää olla tarkkana sen suhteen, että pelin kaikki komponentit päätyvät takaisin laatikkoon.

Vapaa pelaaminen myös tarkoittaa sitä, että pelisessio yleensä muodostetaan sovelletussa epäjärjestyksessä. Mikäli haluat pelata jotain, niin voit joko ehdottaa ympärillä orpona haahuileville jotain peliä tai mikä helpompaa - ilmoittautua johonkin peliin, kun joku kyselee vapaaehtoisia. Kannattaa olla ripeänä, sillä varsinkin isomman poppoon ollessa vapaana pelit täyttyvät varsin nopeasti. Kokemus on osoittanut, että mikäli on vähänkään omaa aktiivisuutta, niin pelattavaa riittää ihan omiksi tarpeiksi. Tervetuloa mukaan pelaamaan!

Tapahtuman aktiiveja voi aina kysyä opettamaan pelin sääntöjä. Yleisesti ottaen aktiivit ovat pelanneet kohtuullisen laaja-alaisesti eri pelejä ja vaikka eivät osaisikaan kyseistä peliä, niin vähintään osaavat nakittaa muita viattomia uhreja hommaan. Aktiivin tunnistaa rintapielessä olevasta laatasta ja käytännössä samalla voi myös tutustua seuran hallituksen jäsenien pärstäkertoimeen.

Käytettyjen pelien myyminen

Tapahtumassa on käytettyjen pelien myyntipöytä. Pöytä toimii itsepalveluperiaatteella. Myytävä peli tai pelit pitää varustaa lapulla, jossa lukee siitä haluttava hinta ja myyjän nimi. Ostotapahtuma suoritetaan suoraan ostajan ja myyjän välillä. Tapahtuma tarjoaa siis ainoastaan pöydän myytäville peleille, mutta ei osallistu lainkaan itse myyntitapahtumaan. Myyntipöytä pyritään sijoittamaan mahdollisimman näkyvälle paikalle. Tapahtuma ei ota minkäänlaista vastuuta myytävistä peleistä, vaan kaikki riskit ovat myyjän harteilla. Edellisinä vuosina meillä ei ole ollut ollut mitään ongelmia tapahtumassa mukana olleiden pelien kanssa, joten siinä mielessä riski lienee varsin minimaalinen.

Tietokilpailu

Peliaiheinen tietokilpailu. Kisassa testataan tietämystä lähinnä saksalaistyyppisten lautapelien saralta. Niin itse peleistä, kuin niihin liittyvistä palkinnoista, yrityksistä ja suunnittelijoista. Vastaaminen suoritetaan kuitenkin monivalintana, joten arvaamallakin voi pärjätä ja tyypillisesti ainakin yksi palkinnoista on jaettu myös enemmän ja vähemmän satunnaisesti. Ei muuta kuin mukaan testaamaan tietämystä.

Helconathlon

Helconathlon on nimensä mukaisesti moniottelu. Se on käytännössä sama idea kuin Kniziathonissa, mutta siinä ei rajoituta Knizian peleihin, vaan laskennassa ovat kaikki pelit. Eli siis periaatteessa kaikki tapahtumassa pelatut pelit tilastoidaan ja niiden perusteella lasketaan turnauksen voittaja. Tähän osallistuminen ei ole pakollista, vaan voit mainita pelin yhteydessä tilaston kirjoittajalle, että merkkaa saavuittamasi sijoituksen paikalle X:n.

WWII-kampanja

WWII-kampanja on lähinnä yksinkertainen runko, jonka päätarkoitus on yhdistää tapahtuman aikana pelatut Memoir44 ja Wings of War pelit. Eli käytännössä homma menee niin, että kenraalikunta siirtää isommalla laudalla joukkoja, joiden seurauksena tulee konflikteja. Näiden konfliktien maaosuutta selvitellään Memoir44-pelissä ja ilmataisteluita Wings of Warissa. Tähän ei siis tarvitse ilmoittautua erikseen, vaan tapahtuman aikana voi käydä tsekkaamassa tilannetta ja mahdollisesti ottaa matsin.