Matojoki

Lajisto: Ahven, särki, lahna, hauki ja kiiski

Lyhyesti: Vähäkalainen paikka, mutta laiturin alla oleva jättiläishauki tuo kummasti lisäjännitystä elämään.

10 min kisan ennätys: 5300 g(yksi hauki)

Ennätykset

 

Kalapaikat: Keskustan punaisella merkitty alue on ehdottomasti Matojoen paras paikka. Siitä tulee tavallisesti ahventa ja särkeä, mutta välissä myös lahnoja, jotka ovat kisassa kovaa valuuttaa. Laiturin alta löytyy pelin suurin kala, "se Matojoen suuri hauki". Yläpuolen alueista tulee joskus jopa hyvin.

Taktiikka: Kalasaalis lasketaan täällä sadoissa grammoissa, joten yhdenkin kunnon putken jälkeen on jo lähellä mitalisijoja. Keskeltä kannattaa aloittaa, ja jos siitä ei tule, lienee parasta suunnistaa ylhäälle. Lopuksi kannattaa käydä testaamassa siimojen kestävyyttä laiturin jättiläisen kanssa, mutta kannattaa varata väsytykseen aikaa minuutin verran. Vaikea kuvitella sitä vitutuksen määrää myöhästymällä punnituksesta 10 kilon hauen kanssa.

Huomioitavaa: Jättihauen lisäksi täältä on mahdollista saada kelpo särkiä(> 250 g). Hauen saaminen on täysin tuurista kiinni, jotkut saa sen ensimmäisellä yrityksellä, mutta ainakin minulla tärppäsi vasta noin 35. kerralla(tai tärppäähän se melkein joka kerta, mutta ylös saaminen on jo toinen juttu).

Takaisin