Miten luet kalapaikkaselostuksia

Runko on kaikissa seuraava:

Täältä löytyy paikan kartta ja siihen punaisella merkittynä ottipaikat. Tummempi tarkoittaa luonnollisesti parempaa. Pienet pallukat tarkoittavat kokeilemisen arvoisia kohtia. Tyypillisesti tämä tarkoittaa erityisen hyvää kohtaa, kohdasta on joskus tullut hyvin tai siimoja on tullut katkottua juuri siinä kerran tai jopa useamman. Kysymysmerkillä merkatut alueet ovat arvoituksellisia alueita, joista ei tavallisesti tule mitään tai hyvin vähän, mutta joskus tulee erityisen paljon(tai saattaa olla, että vain tietokone on saanut siitä kunnolla).

Lajisto: Paikassa esiintyvät kalalajit

Lyhyesti: Lyhyt luonnehdinta paikasta

10 min kisan ennätys: Voi olla myös 5 min kisan ennätys, jos se on parempi. Tämän avulla on hyvä arvioida oman saaliinsa hyvyyttä.

Ennätykset: Klikkauksen takana on ennätyslista, johon on listattu kaikki koneen listaamat kys. paikan ennätykset. Olen kerännyt tähän huipputulokset parilta kaveriltani eikä se yritäkään olla mikään SE-lista. Joten on turha lähetellä omia ennätyksiä minulle.

 

Kalapaikat: Kaikki löytämäni paremmat paikat ja mitä niistä tulee.

Taktiikka: Miten saavuttaa optimaalinen menestys kisassa.

Huomioitavaa: Mitä isoja kaloja paikasta löytyy. Lisäksi muita huomioita, kokemuksia ja mielipiteitä paikasta.

 

Ja lopuksi: Jokaisessa paikassa, joka tällä taktiikkasivustolla esiintyy, olen käynyt vähintään kymmenen 10 min kisaa. Tavallisesti kisoja on kuitenkin huomattavasti enemmän takana. Olen pyrkinyt kairaamaan jokaisen paikan kauttaaltaan läpi ja testaamaan varsinaiset kalapaikat useampaan kertaan. Silti tämä sivusto ei yritä ollaan millään lailla täydellinen, eikä se sitä takuulla olekaan. On varmasti paikkoja, joita en löytänyt(luulen kuitenkin löytäneeni suurimman osan parhaista paikoista) ja on paikkoja, joita olen arvostanut liikaa. Mutta toisaalta, mitä hauskuutta hommissa onkaan, ja tämä pätee varsinkin kalastukseen, jos kaikki on valmiiksi pureskeltuna. Kisaennätykset eivät ainakaan toistaiseksi ole lähelläkään huippua johtuen juuri siitä, että olen pyrkinyt etsimään kaikki mahdolliset paikat enkä maksimoimaan saalista. Kyllä niissä joissakin riittää silti pureskeltavaa, joten ei muuta kuin ennätyksiä rikkomaan.

Takaisin