Mustalampi

Lajisto: Ahven, hauki

Lyhyesti: Täynnä pientä ahventa. Menestyminen ilman tuurihaukea vaatii täällä kovaa keskittymistä ja vähintään kolmenkymmenen ahvenen saamista.

10 min kisan ennätys: 794 g

Ennätykset

 

Kalapaikat: Mustalammelle on vaikea sanoa erityisiä ottipaikkoja, koska kalaa voi tulla paljon kaikkialta. Punaisella merkityltä alueelta tulee pienten välissä hieman suurempaa ahventa, jopa yli 100 grammaista. Tavallisesti ahvenen keskikoko on siinä 15-20 grammaa. Hauen saattanee saada mistä vain, mutta ainakin läheltä jokisuita olemme siinä onnistuneet.

Taktiikka: Menestyminen täällä vaatii joko hauen saamista tai yli kolmenkymmenen ahvenen repimistä. Punaisella merkityltä alueelta on hyvä aloittaa, sillä jos sieltä tulee muutamakin isompi, niin mahdollisuudet kohoavat kerralla. Yleisestikin ottaen marginaalit ovat erittäin pieniä ja menestyksen raja voi olla sadasta grammasta kiinni. Reikiä kannattaa kairata paljon ja pysähtyä ainoastaan silloin, kun kalaa alkaa tulemaan putkessa. Yksittäisiä kaloja ei kannata alkaa houkuttelemaan.

Huomioitavaa: Haukia tulee aina välillä, mutta kilon raja on niissäkin tiukassa. Ahvenissa saa olla ikionnellinen, jos onnistuu 100 grammaa rikkomaan. Kuitenkin ihan mukava lampi. Täällä on hyvä harjoitella vastaiskuja sekä käydä katsomassa kalan mallia nollakertojen jälkeen.

Takaisin