Ryhäjoki

Lajisto: Ahven, hauki, kiiski

Lyhyesti: Kaksijakoinen paikka: välissä ei tule kertakaikkiaan mitään, kun taas välissä ahvenia saa kiskoa tosissaan. Hyvät mahdollisuudet saada hauki. Joukossa oikeita ahvenköriläitä.

10 min kisan ennätys: 1645 g

Ennätykset

 

Kalapaikat: Ykköspaikka on ehdottomasti vasemmassa poukamassa. Paikka on monesti erittäin pieni ja se vaihtelee pelittäin, mutta kyllä sieltä tavallisesti kalaa jostain löytyy. Kysymysmerkeillä päällystetty alue on juuri sitä, yhtä arvoitusta. Alueelta kyllä löytyy jostain kohtaa ahvenia käytännössä jokaisesta pelistä ja koko on varsin rouvia, mutta isompiin parviin pääsee harvemmin käsiksi.

Taktiikka: Jos vasemmasta poukamasta löytyy ahvenia kunnolla, niin voitto on lähellä. Muuten ahvenia saa etsiä niska limassa ellei omaa hyvin varustettua tuuria. Tuurihauilla on täällä aika korkealla. Eikä ne hauet edes kovin harvinaisia Ryhäjoessa ole.

Huomioitavaa: Minulla on siimat paukkuneet täällä useammankin kerran: olisivatko olleet isompia haukia. Eipä sieltä taida juuri muita kalalajeja löytyä, jotka siiman saisivat poikki. Kokonaisuudessaan miellyttävä ahvenpaikka. Yli puolen kilon ahveniin mahdollisuus.

Takaisin