Savilahti

Lajisto: Kaikki muut paitsi ei taimenta

Lyhyesti: Nautittavan monipuolinen paikka, joka on kuuluisa jämeristä lahnoistaan. Täältä tietokone on joskus vetänyt 10 min kisassa yli 10 kiloa.

10 min kisan ennätys: 5557 g

Ennätykset

 

Kalapaikka: Ehdoton ykköspaikka on täällä jokisuun lahti, jossa lahnat ovat syönnillä lähes joka kisassa. Jokisuu on myös varsin hyvä ahvenpaikka. Kalaparvet ovat täällä varsin tiukasti rajautuneet, joten pienikin siirtymä voi tuoda muutoksen ongittavissa kalalajeissa. Lahdesta ulompana on myös tavallisesti särkiä, isojakin sellaisia. Myös oikealta ylhäältä lahdesta niitä löytyy välissä massiivisena parvena.

Taktiikka: Se normaali taktiikka täällä on lampsia lahteen, repiä pussi täyteen lahnoja ja lopuksi saapastella tyynenä punnitukseen toisten kadehdittavaksi. Ellei tietokone ole ollut kaverinasi vetämässä lahnoja, voitto on käytännössä varma. Jos lahnat ovat jostain ihmeen syystä panneet suunsa suppuun, niin samalta suunnalta pitäisi kuitenkin löytyä särkiä ja ahvenia, mutta niillä pärjääminen vaatiikin jo runsaasti enemmän taitoa.

Huomioitavaa: Jättilahnojen(5000 g mahdollista rikkoa) ja -särkien asuinpaikka. Tuo perheen nätimpinaamainen sai täältä 408 gramman särjen ja pari vain vähän pienempää. Hirveästä yrityksestä huolimatta isot särjet ovat kiitettävästi osanneet väistää pyytöjäni. Tämähän tuntuu kuin pyytäisi Tenolla: turisti tulee ja nappaa kymppikiloisen ekalla heitolla, kun itse vääntää naama punaisena "parhailla vehkeillä" päivätolkulla ilman suurta tai edes saalista.

Takaisin