Vehkalahti

Lajisto: Ahven, särki, hauki, kiiski

Lyhyesti: Vaikea vesistö, jossa yli puolen kilon saalis on jo erinomainen. Ahventen keskikoko on välissä mukavan suurta, jos vain niitä sattuu löytämään.

10 min kisan ennätys: 960 g

Ennätykset

 

Kalapaikat: Vehkalahdelta löytyy oikeastaan kaksi parempaa paikkaa. Särkipaikka on oikeassa yläkulmassa ruovikon reunassa. Mökin edustalta syvänteestä tulee ahventa - tavallisesti. Punaisella pilkulla merkityistä paikoista tulee joskus jopa ihan hyvin. Ahvenparvia on tällä järvellä kahta eri kokoluokkaa, joista suuremmassa keskikoko voi olla yli 100 grammaa. Isot löytyvät tavallisesti syvänteestä, jos yleensä löytyvät.

Taktiikka: Parhaiten pärjäisi isompien ahventen parvea harventamalla, mutta parven löytäminen voi olla monesti vaikeaa. Särkipaikka on myös ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Särjissä on vain se paha puoli, että niitä on vaikeampi saada ylös kuin ahvenia. Tällä järvellä, jos jossain, työnteko palkitaan. Isompien ahventen parvesta vetää helposti parissa minuutissa voittokalat.

Huomioitavaa: Järvellä on mukavan kokoisia ahvenia, tosin 300 gramman rikkominen on erittäin työlästä/mahdotonta. Olen saanut 50 grammaisen ennätyskiiskeni juuri täältä. Yllättävän mukava, vaikka melkoisen vähäkalainen ja vaikea onkin.

Takaisin